Authentieke Pilates

Testimonials

Een jaar lang elke week pilates heeft mijn houding sterk verbeterd en mijn rugklachten sterk doen afnemen. Maria is een uitstekend en toegewijd docente met veel aandacht voor elke individuele student.
Mathijs van Dijk
Docent
Mijn ervaring is dat Pilates ( de authentieke, het is helaas geen beschermde naam) de beste onderhoudstraining is voor je lichaam. Vroeger heb ik aan klassiek ballet gedaan en daarna wat in sportscholen rondgehangen. De begeleiding die je daar krijgt staat in geen verhouding tot die Maria je geeft. Ze is een zeer kundige, toegewijde instructeur. Je ontdekt spieren waar je het bestaan niet van hebt vermoedt, maar die je wel degelijk nodig blijkt te hebben. Om rechtop te blijven lopen en de soepelheid te behouden die vroeger wellicht vanzelfsprekend was. We slijten allemaal en Pilates is een goed onderhoudsprogramma, laten we het zo zeggen. Maria Voortman is een vrolijke inspirerende zeer kundige leraar. Voor Rotterdam en omstreken verreweg de beste!!!
Jacqueline Blom
Actrice
Maria is een uitstekende en zeer vakkundige docent, waardoor één uurtje Pilates in de week een ongelooflijk rendement oplevert. Kortom: het lesgeld dubbel en dwars waard!
Marlou Beeke
Bestuur Manager
Sinds ik (nu sinds 3,5 jaar) Pilates lessen bij Maria volg, ben ik mij meer bewust van mijn spieren en mijn lichaamshouding. Mijn lichaam is veel sterker en soepeler geworden en ik heb praktisch geen rugklachten meer. Ik vind Maria een hele goede docente met veel expertise. In haar lessen doe je niet braaf en schools pilatesoefeningen, maar je krijgt ook de achterliggende gedachten mee. Onvermoeibaar legt ze elke les opnieuw uit waar het om gaat, welke spieren je moet gebruiken, over houding en ademhaling, waardoor je bij elke oefening weer weet of je de oefening goed doet en waar hij voor dient. Ze is hierin perfectionistisch, concensieus, ambitieus en is heel gemotiveerd om het beste uit je te halen, wat een goede uitwerking heeft op leerlingen (en mij); je maakt je bij wijze van spreken niet met een ‘Jantje van Leiden vanaf’, maar wil ook het beste uit jezelf halen. Daarbij brengt ze in de lessen (heel belangrijk) ook een gezonde dosis humor en relativering, waardoor de sfeer prettig en ontspannen is. Ze heeft een persoonlijke benadering, is begaan met iedere individuele leerling. Geeft elke les algemene tips en opmerkingen waar je van leert. Ze put daarbij uit haar eigen Pilates- en jarenlange danservaringen. Ze weet ook veel te vertellen over de werking van het lichaam, en de samenwerking tussen ons lichaam en onze geest (psyche) en heeft veel mensenkennis. Hierdoor krijgen haar Pilates lessen diepte.
Arlène Hoornweg
Theatermaker/Actrice
De pilates lessen van Maria zijn van het zeldzame kaliber: "met hart en ziel". Binnen no-time waren de positieve effecten van haar lessen bij mijn lichaam al zichtbaar. Maria geeft me het gevoel en vertrouwen zo veel meer te kunnen dan ik dacht, haar lessen zijn ronduit inspirerend!
Nicole Baars
Vertaler
In de tijd voor mijn Pilates training bij Maria Voortman dacht ik dat mijn lichaam een vaste omlijnde vorm had, en dat periodieke rugpijn of schouderpijn verholpen kon worden door een fysiotherapeut, die mij wel zou terugkneden tot de bedoelde vorm. Ook sport met gewichten had dit doel, ik zou sterker worden dan mijn bouwklussen, maar ongeveer mijn vaste vorm houden. Door de traning bij Maria Voortman heb ik ontdekt dat ik niet een vaste vorm heb en dat ik helemaal niet van buitenaf gekneed hoef te worden, of gewichten moet heffen. Ik heb ontdekt dat elke spier in mijn lichaam mijn hele lichaam beinvloedt en dat ik mijzelf dus zelf kan vervormen als een life-size barbapapa. Ik kan dat (nog) niet alleen maar het effect is niet minder groot: ik voel me lichter en blijer en mooier haast. Ik heb zelden nog pijn en als ik eens teveel getild heb dan herstel ik sneller. Pilates bij Maria Voortman heeft meer gedaan voor mijn lichaam dan alle fysiotherapie, sportschool en ARBO cursussen samen! Met mijn eigen spieren en botten en pezen heb ik mijzelf herbouwd. Dank Pilates en dank jou nog eens Maria!
Gijs van Gemerden
Aannemer, Timmerman, Ontwerper
Nu ongeveer een jaar geleden ben ik bij Maria begonnen met pilateslessen, dit op aanraden van anderen die al zeer tevreden waren. Ik heb gemerkt dat je meteen al als beginner snel resultaat boekt met de lessen. Mijn lichaam is sterker geworden, en ik ben me nu sneller bewust van bepaalde (ingesleten) gewoonten in mijn houding of bewegingen. Door de lessen leer je al doende ook veel over spieren en het gebruik ervan. De pilateslessen bij Maria zijn niet te druk, waardoor er veel directe (nuttige) aanwijzingen gegeven kunnen worden. Maria geeft met deskundigheid, humor en persoonlijke aandacht uitstekend les!
Annemarie Scheffers
Jurist
Heerlijk, die donderdagavondles van Maria. Inspannend én ontspannend. Met haar warme aandacht en kleine correcties kan ze je heel zorgvuldig begeleiden bij de oefeningen. En bijna ongemerkt ga je week na week een beetje vooruit!
Nita Wissink
Teamleider / Coach
Maria is een echte vakvrouw. Dankzij haar jarenlange ervaring als Pilates-lerares en danseres heeft ze een scherp oog voor waar eventuele knelpunten zitten in je lichaam en weet ze feilloos die pijnpunten aan te pakken met doelgerichte oefeningen. De matlessen worden in kleine groepen gegeven. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht waardoor je écht verder komt. Dat is ook wat Maria wil: je lichaam sterker maken en je verder brengen. Geen toeters, bellen of opsmuk: Pilates bij Maria is de authentieke Pilates zoals Joseph het ooit bedoeld heeft. In de Pilates-studio wordt in een relaxte, gezellige sfeer hard gewerkt. In de zomer staan de openslaande deuren naar de tuin open waardoor frisse lucht binnenstroomt en je het geluid van de vogels hoort. Dat is voor mij de ultieme combinatie van inspanning en ontspanning en maakt Maria Pilates uniek.
Els van Rosse
Communications Manager
Maria, een zeer deskundige, fijne en motiverende Pilatesinstructrice. Altijd persoonlijke aandacht.
Pauline van de Beek
Director
Scroll naar boven