Authentieke Pilates

De trainingsmethode

“Pilates is echt een eyeopener als je ontdekt hoe je je lijf kan aansturen. Het helpt als een goede docent je hierin begeleidt, met energie, ritme, beelden en kennis van de anatomie. Als je dat bewust doet met de juiste aandacht en discipline verandert je lichaam.”

Authentieke Pilates® vraagt van de docent om constant aandacht te hebben voor de ontwikkeling van de leerling. Elke les opnieuw.

Deze techniek drijft op een uitgebalanceerde combinatie van controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. Het belangrijkste is het werken met focus en bewuste aandacht bij een bepaalde plek in je lichaam. Dat geeft elke oefening zoveel meer rendement.

Authentieke Pilates is het meest complete en oorspronkelijke Pilates systeem van ruim 500 oefeningen. Alle andere Pilates vormen zijn hiervan afgeleid.

De versterking van de wervelkolom waaraan alle lichaamsdelen zijn gehecht, vormt de basis voor de oefeningen. Elke beweging is een samenspel van ademhaling, spieren, zenuwstelsel, bindweefsel en het skelet. Spelenderwijs wordt je sterker en soepeler.

Het is niet alleen een fijne workout, maar het helpt ook fysieke problemen oplossen. Een verkeerde houding ontstaat meestal doordat het lichaam een bepaalde pijn wil vermijden. Specifieke klachten zoals bij hernia, scoliose, na zwangerschap, na operatie of een ongeval zijn in de Pilates lessen heel goed te verlichten.

Een redelijk nieuw verschijnsel is dat mensen sinds 10/15 jaar hun lichaam eenzijdig belasten door hele dagen over beeldschermen gebogen te zitten, waardoor de (boven)rug en nek zichtbaar vast komen te zitten. Door de goede oefeningen te doen kan dit langzaam ondervangen worden om het lijf terug te brengen in de gezonde stand. Pilates® heeft een positieve uitwerking op je lichamelijke en geestelijke conditie doordat je blokkades opheft en daardoor de energie beter laat stromen.

Scroll naar boven